Kereskedők tájékoztatása

Tisztelt Felső-Mátra településeinek Kereskedői!

Önök előtt is ismert, hogy a koronavírus terjedésére tekintettel a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el.

A Kormány 2020. március 16-án újabb rendkívüli és csoportosulásokat korlátozó intézkedéseket hirdetett ki, melyek 2020. március 17-én lépnek hatályba.

Az újonnan hozott intézkedések érintik a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzleteket és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzleteket is.

 

  • Vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni, kivéve az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan.

 

  • Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottakon kívül tartózkodni tilos.

 

Szabálysértést követ el, aki az intézkedéseket megszegi, és ötezer forinttól ötszázezer forintig terjedően bírságolható.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Ezúton kérem a Tisztelt Kereskedőket, hogy az intézkedéseket tevékenységük gyakorlását érintően mérlegeljék, amennyiben továbbra is nyitva tartanak, az intézkedéseket tartsák be.

Szeretném, ha tudnák, hogy Mátraszentimre Községi Önkormányzat mindent megtesz a település lakosainak biztonságáért.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Kérem a lakosságot, hogy elsődlegesen az alábbi internetes felületeken tájékozódjanak, és pánikkeltés nélkül, de kellő súllyal kezeljük a veszélyhelyzetet.

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/

https://magyarkozlony.hu/

https://matraszentimre.hu

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

Mátraszentimre, 2020. március 16.

Köszönettel:

dr. Tarnóczi Erzsébet helyett:

dr. Hetzmann Szabina s.k.

aljegyző